Подкрепата на Техеран дала тласък на руските сили   Руският президент

...
Подкрепата на Техеран дала тласък на руските сили
  Руският президент
Коментари Харесай

Путин: Съюзът с Иран обърна хода на войната в Украйна

Подкрепата на Техеран дала подтик на съветските сили

 

Руският президент Владимир Путин съобщи, че съюзът с Иран е обърнал хода на войната в Украйна, като поддръжката на Техеран е дала подтик на неговите сили, написа английският в. " Телеграф ".

От началото на нашествието в Русия идват непрекъснати доставки на ирански дронове камикадзе, артилерийски снаряди и патрони, като Техеран бързо се трансформира в един от най-близките военни съдружници на Кремъл, до момента в който и двете страни се пробват да преодолеят последствията от глобите. " Отношенията ни се развиват доста добре. Моля, предайте моите най-хубави пожелания на водача (аятолах Али) Хаменей ", сподели Путин през вчерашния ден на иранския президент Ебрахим Раиси.

Благодарение на иранския държавен глава, сподели Путин, " през миналата година набрахме добра инерция ". Руските сили сега минават в офанзива след отблъскването на украинската контраатака, което значи, че войната е на процедура в застой, до момента в който зимата наближава, отбелязва английското издание.

Британският външен министър лорд Дейвид Камерън употребява първото си пътешестване до Съединени американски щати след назначението си на поста, с цел да призове Републиканската партия да поддържа Украйна с повече оръжия с огромен обхват на деяние. Той се аргументира, че тази помощ има извънредно положително съответствие сред цена и качество, отбелязва английският в. " Гардиън ".

Лорд Камерън уточни, че в подмяна на 10% от бюджета за защита на Съединени американски щати са били унищожени съвсем половината от създадената преди войната съветска военна техника. Той прикани Запада да прояви самообладание във връзка с темповете на военния прогрес на Украйна и акцентира, че не би трябвало да се слага алена линия за западна помощ, с изключение на директен конфликт сред войски на НАТО и съветски сили.

" Няма нищо, което би възпряло повече Русия и което би сложило Путин в по-отбранителна позиция от това да види, че Крим, който юридически е част от Украйна, е подложен на действителна офанзива от украинските сили ", добави външният министър. Това обаче би изисквало спомагателни доставки на оръжия с огромен обхват, уточни той.

Европа не съблюдава обещанията си към Украйна в миг, когато бъдещето ѝ е сложено на карта, написа обвинително френският в. " Фигаро ".

Европа още не е намерила средства, с цел да трансформира думите си в дейности. " Голяма част от бъдещето на Европа е заложена на карта в Украйна през днешния ден ", предизвестява почитан френски посланик, представен от вестника.

Докато в Съединени американски щати тръмписткото малцинство отхвърля да включи помощта за Украйна в дневния ред, Европейският съюз рискува несъгласие от Виктор Орбан, който желае да анулира разискването и гласуването на помощта за Украйна на идващия Европейски съвет. След несполучливите опити на Шарл Мишел, ръководителя на Европейския съвет, и френският президент Еманюел Макрон се опита през вчерашния ден да убеди унгарския министър председател да анулира ветото си.

Но рецесията е доста по-обща, акцентира " Фигаро ", като цитира изявлението на американския консултант по националната сигурност Джейк Съливан, че " не ни доближават финансови средства и не ни остава съвсем никакво време ". Подобна е и обстановката в Европа, откакто европейските водачи признаха, че няма да съумеят да изпълнят поставената цел от 1 милион артилерийски снаряда за силите на Киев.

След като американските републиканци блокираха помощта за Украйна, президентът Джо Байдън ги упрекна, че играят рискова игра, спирайки помощта за Израел и Киев. В подмяна те желаят имиграционна промяна, отбелязва английският в. " Таймс ".
(БТА, Асен Георгиев)

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР